Kracht van TIEN

Kommagetallen vermenigvuldigen en delen met tien, lijkt een eitje… maar veel kinderen zien toch niet meteen de logica en maken er maar wat van. Toevallig kwam ik op een Amerikaanse site iets tegen waardoor kinderen het inzicht wellicht wel krijgen. Ik heb er een Nederlands documentje van gemaakt. Power of tens werd hierdoor ‘Kracht van TIEN’. Misschien ook iets voor jouw groep 🙂

De kinderen kunnen zelf diverse getalstroken maken.

(klik hier voor het WORD bestand)

2 thoughts

  1. Hoi, Het is een bestaand spel waar ik extra kaartjes voor gemaakt heb. Ik zal foto’s plaatsen zodat het duidelijker wordt. Soms zit je er zelf helemaal in en heb je niet in de gaten dat het voor een ander niet duidelijk is. Is ga er snel naar kijken. Spel staat op school, anders had ik meteen foto’s gemaakt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s