Afscheid groep 8

Afscheid… nog iets meer dan 4 weken en we nemen weer afscheid. Dit jaar mijn 13e groep 8 waar ik afscheid van ga nemen. De planning is rond, de activiteiten bijna allemaal uitgewerkt.
Eén van de dingen die we maken/geven zijn sleutelhangers (Action) met aan de ene kant de voorletter en aan de andere kant 3 karaktereigenschappen. Vorig jaar voor het eerst gedaan en de kinderen én ouders waren enorm enthousiast. Hopelijk is het dit jaar weer zo’n succes.

image1 (1)

Ook maken we elk jaar een afscheidsboekje. De kinderen maken thuis in vrolijke kleuren een pagina over zichzelf. De volgende dingen moeten er in komen te staan:

Ik ben …
Na groep 8 ga ik naar …
(Naam school) in 5 woorden …
Dit ga ik missen van (naam school) …
Deze gebeurtenis zal ik nooit vergeten …
De leerkrachten omschrijven mij als …
Mijn klasgenoten omschrijven mij als …
Mijn mobiele nummer is …
Mij e-mailadres is …
Als ik 40 jaar ben dan …
Ik wens iedereen …
Daarnaast is het de bedoeling dat er foto’s worden toegevoegd. De kinderen mailen de pagina (in PDF) naar mij en ik maak er een mooi boekje van.
Tenslotte krijgen de kinderen nog een klassenfoto op A4 formaat.
Op de laatste schooldag organiseren we voor de kinderen het ‘brugpieperspel’. Alle kinderen nemen een rugzak mee met 10 of 15 aardappels (beetje afhankelijk van het aantal groepen op school). Bij elke leerkracht is een activiteit. Wanneer deze activiteit goed wordt uitgevoerd, mag de leerling een aardappel afgeven en wordt dit afgetekend op een blad. Wanneer alle ‘piepers’ zijn weggespeeld is de leerling klaar voor het VO.
Als afsluiting wordt een oorkonde uitgereikt.
We doen dit al JAREN en het blijft een succes.
Na het spel gaan we samen lunchen en ná de lunch is het afscheid met de hele school op het schoolplein. De kinderen worden toegezongen door de leerkracht(en) van groep 8. Elk kind een eigen lied/refrein en tenslotte worden de kinderen door de ouders in een kruiwagen door de school gereden en de school uitgezwaaid.
Juf Suzanne

7 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s