De 5 G’s

Ik heb kaartjes gemaakt bij de 5 G’s om te gebruiken tijdens gesprekken met kinderen. Ik gebruik ze n.a.v. een voorval tussen kinderen of wanneer iemand niet lekker in z’n vel zit. Je kunt de kaartjes zo neerleggen dat het kind weet wat de gespreksvolgorde is. Wanneer je het vaker hebt ingezet is het voor het kind wellicht een hulpmiddel om anders te reageren dan voorheen.

http://www.josdouma.nl/pneumapastoraat/gschema.pdf (Link naar een pagina waar je ook een schema kunt downloaden om je gesprek op uit te werken).
1 gebeurtenis2 gevoel3 gedachte4 gedrag5 gevolgDe 5 G’s (PDF)

 

2 thoughts

  1. Goedemorgen! Mijn collega en ik (6e leerjaar) vinden deze kaartjes superinteressant! We missen enkel nog een kaartje waarbij je vraagt naar hoe ze dit anders zullen aanpakken in de toekomst. Kan er nog zo’n kaartje bijgevoegd worden? Of pak jij dit anders aan?

    Groetjes,

    Clio

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s