Goede Vrijdag

Goede Vrijdag valt dit jaar precies daags voor de meivakantie. Op deze vrijdag vierden we de afgelopen jaren de Koningsspelen. Aangezien deze dit jaar een week eerder is, i.v.m. Goede Vrijdag, kan ik voor het eerst in jaren mijn verjaardag weer vieren op de vrijdag voor de vakantie. Altijd een heerlijke dag voor een feestje 🙂
Het is echter toevallig wel zo dat ik eigenlijk echt jarig ben op de dag van de Koningsspelen 😉 maar ach… dat is bijzaak.
Ik wil het hebben over een deel van de invulling van deze Paas(verjaar)dag. Voor alle ouders uit mijn klas die dit stuk toevallig lezen…sssst 🙂

Het Paasspel wat ik heb gemaakt is een soort Zweeds Renspel in combinatie met andere opdrachten. De spelregels kun je sowieso zelf bedenken. Ik heb 22 opdrachtkaartjes gemaakt. Deze kaartjes zitten elk verstopt in een plastic paasei. Het is de bedoeling dat de kinderen in groepjes op zoek gaan naar een ei, de opdracht lezen en uitvoeren. De kaartjes gaan na het lezen terug in het ei.
Elke opdracht geeft een letter. Een aantal opdrachten geeft bij goed uitvoeren meteen de juiste letter, de vragen geven de juiste letter bij het juiste antwoord. De letters worden op het antwoordblad geschreven.
Sommige opdrachten moet je zelf nog zoeken. Ik maak zelf namelijk ook gebruik van bijv. een woordzoeker, een rebus, etc. in het thema Pasen die ik op Google heb gevonden. Deze kan ik hier i.v.m. auteursrecht niet delen.
Hieronder kun je de volgende dingen downloaden:

Paasquiz

Rode stippen op een paasei antwoordblad en antwoord zin

Paasspel nr 13

1.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s