Praatmaatjes

Na het lezen van het boek “Leren zichtbaar maken met formatieve assessment” van Shirley Clarke raakte ik geinspireerd en ben ik gaan werken met praatmaatjes. Elke vrijdag krijgen de kinderen in de groep een nieuwe plek en dus ook een nieuw praatmaatje. Met dit maatje werken ze de hele week samen. Elke vrijdag vullen de kinderen voor elkaar een evaluatiebriefje in en geven ze elkaar tops en tips. De download is een PDF in A4-formaat waarop twee briefjes staan. Je kunt er een A4-boekje van maken (A4 dubbel vouwen en nietjes in het midden).

Het boek is een aanrader voor de zomer én mocht je niet bekend zijn met Leren zichtbaar maken van John Hattie… nog meer leesvoer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s